HaveFun - Българският форум за забавления


 
ИндексГалерияРегистрирайте сеВход

Share | 
 

 .: Обща сексуална култура :.

Go down 
АвторСъобщение
BranD ;/
Администратор
Администратор
BranD ;/

Брой мнения : 115
Registration date : 28.07.2008

ПисанеЗаглавие: Re: .: Обща сексуална култура :.   Пон 28 Юли 2008 - 22:47

Редукция на риска от трансмисия на HSV-2 чрез Valacyclovir


HSV-2 причинява хронична вирусна генитална инфекция, която се характеризира с висока честота на клинична и субклинична реактивация по гениталната мукоза и риск от предаване на инфекцията. Предаването по полов път на вируса се осъществява при реактивация на заболяването, независимо дали носителят има симптоми или е безсимптомен.

Предаването на гениталния херпес е основен проблем. За последните двадесет години антивирусните агенти намалиха честотата на клиничната реактивация на заболяването. Ендократният ежедневен прием на антивирусен медикамент също намалява честотата на реактивация и количеството на HSV, който присъства по гениталната лигавица без да има субективни оплаквания от страна на пациента.

Желанието за намаляване на субклиничния шединг на вируса дава основание за провеждане на настоящето рандомизирано, плацебо контролирано клинично проучване. Целта му е да определи, дали еднократният ежедневен прием на valacyclovir ще намали риска от предаване на гениталния херпес.

Нуклеозидните аналози срещу вирусът на херпес симплекс потискат излъчването на HSV-2 върху повърхността на гениталната лигавица и може да послужат за превенция на полово предаваното заболяване.

По време на проучването са проследени 1484 имунокомпетентни, хетеросексуални и моногамни двойки: единият от партнъорите е бил с клинично изявена инфекция от генитален херпес, а другият -контактен на вируса. Партнъорите с HSV-2 инфекция са разпределени да приемат на случаен принцип или 500 мг valacyclovir веднъж дневно или плацебо препарат за период от осем месеца.

Контактният партнъор е изследван ежемесечно за клинична манифестация и оплаквания от заболяването. Инфектираните партнъори-източници на инфекцията са проследени за рецидиви на генитален херпес; 89 са проучени за мукозен шединг на вируса HSV-2. На двойките са дадени инструкции за водене на безопасен полов живот.

Клинично изявена HSV-2 инфекция се е развила в 4 от 743 контактни, на които е даден valacyclovir, и при 16 от 741 души, на които е даден плацебо препарат. Инфектиране с HSV-2 се наблюдава при 14 от контактните, които са били на valacyclovir (1.9%), в сравнение с 27 (3.6%) на плацебо медикамент.

ДНК на HSV е открита в проби от генитален секрет през 2.9% от дните сред инфектираните източници на инфекция, които приемат valacyclovir, сравнени с 10.8% от дните при хората на плацебо препарат. Средната честота на рецидивите е, съответно 0.11 за месец и 0.40 за месец.

Супресивната терапия, изразяваща се в прием на valacyclovir веднъж дневно, намалява значително риска на трансмисия на генитален херпес между инфектиран и неинфектиран партнъор.

Проучването показва, че перорален valacyclovir, приеман от имунокомпетентни хора с рецидивираща HSV-2 инфекция значително редуцира честотата на клинична реактивация, субклиничен шединг и предаването на вируса на контактния партнъор.

Дозировка от 500 мг valacyclovir, приета веднъж дневно намалява риска от инфектиране на серонегативните контактни партнъори с вируса изобщо.

Известно е,че HSV-2 серопозитивните лица се заразяват по-лесно с HIV. Първична HSV-2 инфекция по време на последните месеци от бременността носи висок риск от предаване на HSV-2 инфекция на новороденото.

37% от двойките, участващи в проучването съобщават, че не са водили безопасен полов живот. Най-ниската честота на трансмисия на вируса се наблюдава при двойките, които са водили безопасен полов живот по време на експеримента и при които инфектираният партньор (източник на вируса) е приемал valacyclovir.

Проучени са хора с рецидивиращ генитален херпес, които вече са били показани за антивирусна терапия. Превенция на трансмисията на HSV инфекцията е важен резултат от лечението на клинично манифестираната болест при тези хора. Според общата честота на наблюдаваната възприемчивост към HSV-2 и намалението на риска от предаване с 48% при прием valacyclovir, може да се направи следната прогноза: може да се очаква, че при 38 лекувани пациенти за една година, е профилактиран един здрав, контактен от инфектиране.

Трансмисията на HSV-2 е по-честа, когато източникът на инфекция е партньор, който не е имал клинична изява на генитален херпес. Необходими са допълнителни проучвания, които да установят дали супресивната терапия ще прекъсне предаването на инфекцията при двойки, при които, единият от партньорите има субклинична HSV-2 инфекция и двойки, при които контактният партнъор е имунокомпрометиран.

Необходимо е проучване, в което контактната партньорка е в състояние на бременност, тъй като по време на бременност съществува повишен риск от инфектиране с HSV-1 и HSV-2. Малкото случаи на асимптоматично заразяване с HSV-1 при това проучване не са достатъчни за да се заключи, че приемът на valacyclovir би редуцирал риска от предаване на HSV-1.
Върнете се в началото Go down
Вижте профила на потребителя
BranD ;/
Администратор
Администратор
BranD ;/

Брой мнения : 115
Registration date : 28.07.2008

ПисанеЗаглавие: Re: .: Обща сексуална култура :.   Пон 28 Юли 2008 - 22:50

Copper T (Schering AG )
Вътрематочен песар, който е изработен на медена основа. Има Т-образна форма, направена от гъвкава пластмаса Медта се отделя бавно в матката и спомага за възпирането на сперматозоидите. Copper T е едно от най-успешните противозачатъчни средства не само като сигурност, но и като финансово вложение. Спиралата е удобна и единственото, което трябва да правите след слагането й е да проверявате за конци всеки месец. Подходяща е и за кърмещи жени.
Copper T е най-разпространената спирала в световен мащаб.
Copper T се поставя само от лекар и то след пълен медицински преглед на състоянието, формата и разположението на матката по време на менструационния цикъл на жената. Повечето лекари предпочитат това да стане на 7-мия ден от цикъла. Спиралата се поставя 6 седмици след раждане и е удобна за кърмещи жени. В случай на аборт, поставянето може да стане веднага.
В първите месеци след поставянето може да се наблюдава по-обилна менструация, както и дискомфорт и по-силни менструални болки, които с времето заглъхват.
Copper T се премахва само от лекар в случай на изтичане на срока й на годност, желание за бременност или медицински проблеми.

Copper T е удобна и препоръчителна за следните жени:

с поне едно дете;

имат връзка само с един партньор;

нямат предишни и сегашни инфекциозни вагинални заболявания;

имат дълга и обилна менструация;

тежка анемия;


Не се препоръчва в случаи на:

бременност или подозрения за такава;
алергии към метала мед;

установени анатомични аномалии в структурата на матката или шийката на матката;

влагалищни и маточни инфекции или тумори;
венерически болести;

ако пациентката или партньорът й имат твърде много сексуални контакти с различни партньори;


IMPLANON- подкожно
Implanon® представлява малка еластична пластмасова тръбичка с дължина 4 сантиметра и диаметър 2 mm.. Тя съдържа 68 милиграма от активната съставка етоногестрел. Равномерно в кръвообръщението се отделя малко количество етоногестрел. Самата тръбичка е направена от етилен винилацетат, който не се разтваря в телесната среда.
Implanon® се въвежда подкожно. След това в тялото започва равномерно да се отделя по малко количество от съдържащия се представител само на една група хормони, прогестагените - а именно етоногестрел. Контрацептивното му действие се осъществява по два механизма;
Implanon® предотвратява отделянето на яйцеклетка от яйчниците.
Води до такива промени в яйчниците, които затрудняват проникването на сперматозоиди в матката
Implanon® предпазва от забременяване в продължение на три години. За разлика от таблетките, Implanon® може да се употребява и от жени, които не могат или не желаят да приемат естрогени. При употребата на имплантанта, влагалищното кръвотечение може да стане нередовно или да спре, а болезнената менструация ще бъде облекчена.
Имплантирането и изваждането на Implanon® може да се осъществи само от лекар, който преценява кой е най-подходящия момент за прилагането на препарата. Това става с местна упойка.директно под кожата, на вътрешната страна на предмишницата на не-доминантната Ви ръка. Процедурата напомня вземането на кръв за изследвания. Implanon® трябва да се отстрани или замени с нов имплантант не по-късно от три години след неговото имплантиране. Понякога тази манипулация може да бъде затруднена ако имплантанта се е придвижил под кожата и е сменил първоначалното си положение.
Употребата на Implanon® може да се преустанови по всяко време

Странични реакции, наблюдавани при употреба на Implanon®
Код:
Акне;
Главоболие;
Увеличение на теглото;
Напрегнатост или лека болезненост в гърдите;
Оредяване на косата;
Депресивни настроения;
Емоционална нестабилност;
Промяна в либидото;
Болки в стомаха;
Болезнена менструация.Свещички

Patentex oval N (Patentex GmbH)
Свещичките са интравагинално противозачатъчно средство.
1 песарий съдържа 75 мг. от активната съставка nonoxinol9 /INN/
Песарият се разтваря от топлината на тялото, като независимо от количеството на вагиналния секрет се образува фина, приятна пяна, която оптимално разпределя във влагалището субстанцията, която блокира действието на сперматозоидите.

Нежелани лекарствени реакции:
Patentex oval N е добре поносим. В отделни случаи може да се наблюдава преходно чувство на затопляне.
Patentex може да се прилага непрекъснато и продължително, като се използва само когато има действително от какво да се предпазвате. Продължителната му употреба е безвредна.
Надеждната защита с Рatentex oval N е сигурна едва когато активното вещество е разпределено оптимално. Това се осъществява в рамките на 10 минути.

Особено подходящ е за :

жени, които искат да се предпазят от забременяване само тогава когато действително е необходимо такова предпазване

млади жени с нередовен полов живот

жени с нестабилен цикъл

жени, които независимо от партньора искат да се предпазят от забременяване

жени които са прекъснали терапия с други противозачатъчни

жени, които не понасят хормонални противозачатъчни

жени, които приемат едновременно лекарства, които могат да понижат действието на хормоналните противозачатъчни средства

жени, при които в резултат на приложението на други методи на предпазване могат да възникнат рискове или да съществуват противопоказания за тяхното използване.

Да не се прави вагинален душ в продължение на 6 до 8 часа след полов акт, като външен тоалет с много вода е възможен непосредствено след полов акт.

Презервативи

На пазара съществува голямо разнообразие на презервативи.
Върнете се в началото Go down
Вижте профила на потребителя
 
.: Обща сексуална култура :.
Върнете се в началото 
Страница 1 от 1

Права за този форум:Не Можете да отговаряте на темите
HaveFun - Българският форум за забавления :: Teen проблеми :: Секс-
Идете на: